FAQ

Bekijk hier de antwoorden op veel voorkomende vragen.

Over het algemeen sta je al na een paar minuten ontspannen op het OXBOARD. Na ongeveer een half uurtje oefenen heb je de besturing helemaal onder de knie.

Het OXBOARD is ontworpen om een gewicht tot 120 kilo te kunnen dragen.

Het OXBOARD functioneert het beste op een vlakke en droge verharde ondergrond. Het is echter mogelijk om met een beetje oefenen over oneffenheden tot 1 cm heen te rijden. Hierbij hoef je alleen maar een beetje door je knieën te buigen om deze als natuurlijke schokbrekers te gebruiken.

Het duurt ongeveer 3 uur voordat het OXBOARD volledig is opgeladen.

Wettelijk is OXBOARD niet toegestaan op de openbare weg.
Lees hier meer.

Het OXBOARD werkt het beste op een vlakke en droge verharde ondergrond. Het is echter ook mogelijk om het OXBOARD te gebruiken bij een licht vochtige ondergrond. Je kunt het OXBOARD beter niet gebruiken wanneer het regent of om door plassen te rijden.

Via deze website bestel je de OXBOARD voor levering in Nederland en België. Wil je de Oxboard bestellen in andere EU landen, bezoek je www.oxboard.eu.

Natuurlijk leveren we een handleiding bij de OXBOARD, maar misschien lees je die liever voordat de OXBOARD arriveert. Download dan nu alvast de handleiding in het NederlandsEngels, Duits, Frans, Spaans en Arabisch.

Je kunt bij een van onze dealers terecht om een OXBOARD uitproberen. Ze hebben ook OXBOARDs op voorraad ten behoeve van de verkoop. Hopelijk zit er een vestiging bij jou in de buurt.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. OXBOARD geeft daarnaast 2 jaar garantie op fabrieksfouten. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Indien je niet tevreden bent over een product en/of er sprake is van een productiefout, aarzel dan niet om een beroep te doen op de garantie van het product.

Om de garantieprocedure op te kunnen starten hebben wij een schriftelijke reactie nodig. Alleen op die manier kan het juist geregistreerd worden en in behandeling worden genomen. Stuur jouw klacht naar service@oxboard.nl en vermeld daarin een omschrijving van de productiefout. Wij nemen jouw e-mail binnen drie werkdagen in behandeling en berichten je zo spoedig mogelijk over de verdere procedure. Lees meer hierover op onze service en garantie pagina.

Indien jouw OXBOARD buiten de garantietermijn een defect vertoont of als je jouw OXBOARD zelf hebt beschadigd dan kun je een aanvraag voor reparatie indienen via service@oxboard.nl. Wij nemen jouw e-mail binnen drie werkdagen in behandeling en berichten je zo spoedig mogelijk over de verdere procedure. Lees meer hierover op onze service en garantie pagina.

Door de enorme aandacht die het OXBOARD krijgt (zijn we blij mee!) kunnen we het ons niet veroorloven om nog meer gratis/test/promotie exemplaren weg te geven.

We hebben hiervoor simpelweg te veel aanvragen binnen gekregen. Sorry!

Qua inhoud en opbouw verschilt het OXBOARD van de andere ’hoverboarden’. OXBOARDs zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige componenten. Service en garantie geven wij alleen op onze eigen producten.

Alle genoemde bedragen op de website zijn inclusief BTW.

Allereerst, vervelend om te horen dat je niet tevreden bent over een product of over onze dienstverlening. Wij lossen dit graag samen met je op. Wij streven ernaar klachten binnen 2 werkdagen te beantwoorden (ontvangstbevestiging van je klacht), maar je zal in ieder geval binnen 14 dagen een inhoudelijke reactie op je klacht krijgen. Je kunt de OXBOARD klantenservice op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur bereiken via telefoonnummer: 040-7505678 of stuur een mail naar: info@oxboard.nl. 

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)

Wanneer u geen bevestiging heeft ontvangen van uw bestelling, raden wij u aan om in eerste instantie uw “ongewenste” mailbox of “spambox” te bekijken of dat de bevestiging daarin is beland. Mocht dit niet het geval zijn kunt u altijd een mailtje sturen naar info@oxboard.nl met de vraag of uw bestelling goed is aangekomen. Wij streven ernaar mailtjes binnen 1 werkdag te beantwoorden.

REPARATIE

Het kan voorkomen dat je Oxboard te maken krijgt met een defect. Dit is uiteraard zeer vervelend maar wij willen graag helpen met de reparatie van jouw Oxboard. Om je Oxboard te laten repareren is het belangrijk dat je eerst controleert of jouw Oxboard onder de garantie valt en dat je zeker weet dat het in jouw geval gaat om een hoverboard van het merk Oxboard.

Hoe herken ik een Oxboard?

 • Het merk Oxboard staat op de footpads en eventueel ook op de voorkant van de behuizing.
 • Het logo van Oxboard staat afgebeeld op de wielen.
 • Het Oxboard heeft de kleur, wit, zwart of rood.

De garantie op Oxboard vervalt:

 • Wanneer de behuizing is geopend.
 • Wanneer er waterschade wordt geconstateerd, dit kan bijvoorbeeld ontstaan door gebruik in de modder, in de regen, bij sneeuw en ijs.
 • Wanneer de as of het frame gebroken is of verbogen. Bij normaal gebruik en bij een maximale belasting van 120 kg zal dit nooit breken, buigen of scheuren.
 • Fysieke schade aan de onderkant van het apparaat is een direct gevolg van onzorgvuldig gebruik en wordt niet gedekt door de garantie.
 • Je Oxboard ouder is dan twee jaar.

LET OP!

 • Je factuur is je garantiebewijs.
 • De factuurdatum is ook de ingangsdatum van de garantie. Je hebt geen garantie wanneer blijkt:
 • dat je zelf hebt geprobeerd je Oxboard te repareren en hierdoor eventuele schade of systeemfouten hebt verergerd;
 • dat je je niet aan de adviezen uit deze handleiding hebt gehouden. Denk bijvoorbeeld aan gewichtslimieten en hoe je je Oxboard moet onderhouden en gebruiken;
 • dat er onverwachte schade is ontstaan, door de gebruiker zelf, bij zware trillingen (geen vlakke ondergrond), slijtage, een botsing met iemand of een voorwerp, of waterschade;
 • dat er andere schade is ontstaan die niet gerelateerd is aan het productontwerp, de techniek, fabricagefouten of kwaliteitscontrole;
 • dat het defect is ontstaan door typische slijtage, overmatig gebruik, waterschade en schade als gevolg van extreme weersomstandigheden.
 • Lees voor het gebruik van het Oxboard de handleiding goed door! In de handleiding zijn  tips te vinden over hoe er langer en op de juiste manier van het Oxboard kunt genieten.
 • Zorg ervoor dat het Oxboard juist is gekalibreerd. Een niet- of onjuist gekalibreerde Oxboard is geen geldige reden om te retourneren! Wil je weten hoe je jouw Oxboard moet resetten? Zie hiervoor de handleiding.

Wanneer het defect aan uw Oxboard voldoet aan onze voorwaarden heb je recht op de fabrieksgarantie en kun je de reparatieaanvraag doorzetten.Ga hier voor naar www.myrepair.nl/oxboard. Graag alle lege velden invullen. Heb je dit gedaan druk dan op verzend.

Zodra wij je aanvraag ontvangen hebben ontvang je een terugkoppeling via e-mail met een zogenaamd RMA nummer (Return Material Authorisation), of indien wij de aanvraag als onterecht retour beoordelen ontvang je van ons een motivatie voor onze afwijzing. Voor de RMA aanmeling geldt:

 • Bewaar uw RMA nummer als referentie. Producten zonder RMA nummer zullen worden geweigerd.
 • Verpak de unit inclusief de meegeleverde accessoires goed (wij raden je aan de originele verpakking te gebruiken) en schrijf het RMA nummer duidelijk aan de buitenkant van de doos. Doe ook het aankoopbewijs in de doos.
 • Binnen 1 werkdag zal er contact met u op worden opgenomen over de verdere afhandeling van uw aanvraag.
 • Verzending (zowel aanleveren als retourneren) vindt plaats via een DHL-parcelshop welke op basis van postcodegebied het meest geschikt is.

Als u hier vragen over heeft kun u ten alle tijden contact opnemen met service@oxboard.nl